Zazwyczaj w mojej kuchni wszystko robi się jak najszybciej to możliwe. Ryż smażony z czosnkiem i warzywami to lekki i niewymagający wiele czasu obiad. Ze składników podanych niżej wychodzi porcja ok. 343 kcal. Do wykonania dania potrzebne są:
pół woreczka ugotowanego ryżu
1 jajko
3 ząbki czosnku
2 garści różyczek ugotowanego brokuła
garść ugotowanej fasolki szparagowej
łyżka oleju
opcjonalnie zioła prowansalskie
sól
Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju, podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy brokuły i fasolką szparagową. Kiedy warzywa są podgrzane wbijamy rozbełtane jajko i smażymy do momentu ścięcia się. Dodajemy przyprawy wg uznania.
Jestem bardzo na tak! Dodaję przepis do zakładek i na pewno zrobię w tygodniu. Wczoraj właśnie kupiłam fasolkę szparagową, nawet nie zastanawiając się co z niej ugotować - problem z głowy. :)
Jestem bardzo na tak! Dodaję przepis do zakładek i na pewno zrobię w tygodniu. Wczoraj właśnie kupiłam fasolkę szparagową, nawet nie zastanawiając się co z niej ugotować - problem z głowy. :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł takie coś a`la jajecznica, bardzo ciekawy przepis no i szybki :)
OdpowiedzUsuńmniam, wygląda pysznie i wiosennie. dawno nie jadłam ryżu z warzywami z patelni :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy blog dzięki niemu naprawdę można sensownie i zdrowo dobrać swoją codzienną dietę
OdpowiedzUsuń